Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

18 січня набрали чинності нові правила щодо міжнародних посилок

Реклама

Державна митна служба інформує, що 18 січня 2023 року набрали чинності пункти 1, 3, 4, 6 - 8, 10, 11 розділу І Закону № 1999-ІХ "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оподаткування митними платежами товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових, міжнародних експрес-відправленнях та порядку їх декларування".

Зазначеним Законом змінено порядок декларування товарів, що переміщуються в міжнародних поштових та міжнародних експрес-відправленнях.

Новий порядок полягає у:

  • поданні тимчасового реєстру з нарахуванням митних платежів, а також сплати цих платежів у строк не більше 30 днів з дати оформлення відповідного тимчасового реєстру;

  • поданні додаткового реєстру з одночасною сплатою митних платежів;

або

  • поданні лише додаткового реєстру (зокрема, якщо товари не підлягають оподаткуванню).

Такі тимчасові та додаткові реєстри МПВ/МЕВ замінюють митні декларації.

Реєстри подає оператор поштового зв'язку чи експрес-перевізник, коли сумарна фактурна вартість:

  • товарів підприємств не перевищує еквівалент 150 євро;

  • товарів громадян не перевищує 10 000 євро.

Також Держмитслужба нагадала, що підвищено ліміт зі 100 до 150 євро для отримання МПВ/МЕВ без оподаткування податком на додану вартість. Тобто громадяни мають сплатити платежі із суми, що перевищує 150 євро: наприклад, якщо вартість товару 180 євро, то платежі сплачуються з суми 30 євро.

Зазначається, що в цілому Закон та інші нормативно-правові акти, розроблені для реалізації його положень, спрямовані на прискорення виконання митних формальностей та доставку МПВ/МЕВ одержувачам в Україні.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360:Compliance ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - у тому числі нововведень в галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Читайте також:

Реформа містобудування: що передбачено резонансним законопроектом 5655, ухваленим Радою в цілому

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини