Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РАУ встановила плату за організаційно-технічне забезпечення е-реєстру осіб, які склали / не склали кваліфікаційний іспит

Реклама

Для забезпечення належного функціонування електронного реєстру осіб, які склали / не склали кваліфікаційний іспит (утримання сервера, збереження скан-копій документів тощо) Рада адвокатів України встановила плату за організаційно-технічне забезпечення електронного реєстру осіб, які склали / не склали кваліфікаційний іспит.

Відповідне рішення РАУ від 16 - 17 листопада 2022 року № 137 набрало чинності з 1 грудня 2022 року.

Згідно з документом встановлено плату за організаційно-технічне забезпечення ведення електронного реєстру осіб, які склали / не склали кваліфікаційний іспит, у розмірі 0,5 мінімальної заробітної плати, установленої законом на день подання особою (яка виявила бажання стати адвокатом) заяви про допуск до складення кваліфікаційного іспиту.

Зазначену плату сплачує особа, яка виявила бажання стати адвокатом, шляхом її перерахування двома платежами на банківські рахунки органів адвокатського самоврядування, згідно з таким розподілом:

  • 90 % від 0,5 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на день подання особою (яка виявила бажання стати адвокатом) заяви про допуск до складення кваліфікаційного іспиту, на рахунок відповідної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури регіону;

  • 10 % від 0,5 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на день подання особою (яка виявила бажання стати адвокатом) заяви про допуск до складення кваліфікаційного іспиту на рахунок Національної асоціації адвокатів України.

Замовляй LIGA360:Адвокат НААУ зі знижкою 10%. Переглядай навчальні продукти ВША для отримання залікових балів, готуй безпрограшні аргументи для суду з потужними інструментами legal research. Скористайся вигідними умовами до 15 січня.

Читайте також:

Адвокатський запит: що треба врахувати?

Внесено зміни до Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України: рішення РАУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини