Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують штрафувати за неукладення договорів на вивезення сміття

18 березня 2010, 16:04
1267
1
Реклама

З метою комплексного врегулювання проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства, депутат парламенту Валерій Коновалюк (ПР) подав законопроект № 6200 про антикризові заходи у сфері ЖКГ.

Проект дуже великий і містить пропозиції про внесення змін до цілого ряду законодавчих актів, серед яких, - пропозиція про доповнення Кодексу про адміністративні правопорушення статтею 82-8. Цією статтею вводиться адміністративна відповідальність за ухилення від укладення договору про надання послуг з вивезення побутових відходів.

Що ухиляються від укладення таких договорів громадян Валерій Коновалюк пропонує штрафувати на суму від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів (від 170 до 340 гривен), посадовців - від 20 до 30 мінімумів (від 340 до 510 гривен).

Нині КоАП не припускає відповідальності за неукладення договорів. Більше того, цивільні норми, регулюючі правовідносини по укладенню договорів, припускають вільне волевиявлення учасника угоди (частина 3 ст. 203 ГК)що виключає який-небудь обов'язок по укладенню того або іншого договору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини