Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон «Про медіа»

Реклама

29 грудня Володимир Зеленський підписав Закон (проєкт № 2693-д) «Про медіа», який наближає національне законодавство до Директиви 2010/13/ЄС про аудіовізуальні медіапослуги. Про це свідчить інформація в картці законопроєкту на офіційному сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, документ було ухвалено в цілому 13 грудня 2022 року.

«За» проголосували 299 народних депутатів, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Закон є однією із головних вимог Європейської комісії для набуття Україною кандидатства в члени ЄС. 30 серпня Верховна Рада ухвалила документ у першому читанні. Зазначається, що до другого читання проєкт Закону пройшов широке фахове та громадське обговорення, свої висновки та рекомендації також надали представники Єврокомісії.

Детальніше про документ ми писали тут.

Голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив також, що до другого читання законопроєкт доопрацювали, врахувавши думки усіх фракцій та груп, що входять до складу Комітету.

Відповідно до перехідних положень Закон «Про медіа» набуває чинності через 3 місяці з дня його опублікування. Щодо певних положень визначені окремі строки.

Інфографіка: офіційна сторінка Верховної Ради у Facebook

Юридичний бізнес - це більше, ніж юридичні завдання. Саме тому рішення LIGA360 об'єднує законодавчу, медійну та фінансову інформацію. Ми врахували максимум потреб вашого юридичного бізнесу в новорічній пропозиції: придбайте рішення для 5 юристів - отримуйте рішення для бухгалтера та піарника у подарунок. Встигніть замовити до 31 грудня.

Читайте також:

ТОП-5 актуальних правових позицій Верховного Суду щодо державної реєстрації прав на нерухомість і бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини