Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС роз'яснила, хто увійшов до плану-графіку проведення планових документальних перевірок на 2023 рік

Реклама

Відповідно до вимог Податкового кодексу та згідно з Порядком формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, Державною податковою службою України сформовано план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік та оприлюднено на вебпорталі ДПС 23 грудня 2022 року. ДПС роз'яснила, хто увійшов до плану-графіку.

Так, 97 % плану-графіка на 2023 рік складають платники податків, планові перевірки яких не були розпочаті у 2022 році та які за результатами подання звітності у поточному році мають ризики несплати податків.

Всього до плану-графіка включено 2,22 тис. суб'єктів господарювання з обсягами задекларованих доходів за 2021 рік 1,3 трлн грн та розрахунковими втратами бюджету 11,5 млрд грн:

- розрахункові втрати з податку на прибуток - 3,3 млрд грн;

- розрахункові втрати з ПДВ - 8,2 млрд гривень.

Повідомляється, що всі відібрані до плану-графіка підприємства мають критерії ризику від провадження платниками податків господарської діяльності високого ступеня. При цьому 60 % мають 3 та більше ризиків несплати податків високого ступеня.

Одночасно в ДПС зазначили, що законами України від 03 березня 2022 року №  2118-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану», від 15  березня 2022 року № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» внесено зміни до ПК, інших законодавчих актів, які визначають особливості організації, проведення податкових перевірок та оформлення їх результатів під час дії воєнного, надзвичайного стану в Україні.

Зокрема, відповідно до положень підпунктів 69.2, 69.9 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу зупинені строки на проведення документальних планових перевірок.

Більше переваг та можливостей для компаній з новою LIGA360. Тепер кожне корпоративне рішення включає приємні бонуси: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. А ще ви знайдете корисні інструменти для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR. Тільки до 31 грудня діє знижка 30%, тож оберіть LIGA360 для 3 чи 5 співробітників прямо зараз.

Читайте також: ДПС оприлюднила План-графік проведення документальних планових перевірок на 2023 рік

Податкові перевірки під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини