Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ вийшла з Меморандуму про співпрацю з Координаційним центром з надання правової допомоги

Реклама

НААУ вийшла з Меморандуму про співпрацю з Координаційним центром з надання правової допомоги.

Таке рішення на позачерговому засідання 27 грудня 2022 року прийняла Рада адвокатів України, повідомила прес-служба НААУ.

Вказаний Меморандум було укладено 07 березня 2019 року з метою налагодження взаємодії між НААУ і КЦ з питань досягнення високого рівня якості правової допомоги, яка надається адвокатами.

«Координаційній центр не просто не бачить НААУ партнером у питаннях навчання адвокатів, як це передбачено Меморандумом та випливає із зобов'язань держави. Адвокатуру системно усувають від цього процесу в системі БПД, натомість залучають замість НААУ державні органи. Наприклад, в межах Меморандуму між КЦ і департаментом Міністерства оборони України, навчальні програми та навіть алгоритми захисту для адвокатів будуть розробляти ці два державні суб'єкти», - зазначила на засіданні РАУ Голова Комітету з питань БПД, що діє в складі НААУ Оксана Каденко.

Член Ради адвокатів України від Донецької області Сергій Осика зауважив, що оскільки Координаційний центр з надання правової допомоги не виконує домовленості, а лише використовує укладений Меморандум для підтримки фікції про нормальну взаємодію з НААУ, а також через відверто ворожу позицію посадових осіб системи БПД до адвокатури, то у РАУ немає іншого варіанту, ніж вийти з Меморандуму.

Зазначається, що рішення про вихід з Меморандуму про співпрацю з Координаційним центром з надання правової допомоги прийнято членами Ради адвокатів України одноголосно.

Читайте також: 20 цікавих матеріалів для сімейного адвоката

Чому варто замовити LIGA360:Адвокат НААУ саме зараз? Оплативши рішення LIGA360 - ви оплачуєте внесок на адвокатське самоврядування, зможете отримувати бали для підвищення кваліфікації. А ще вам відкриється доступ до 100 млн рішень українських судів. Замовте LIGA360, щоб завжди бути впевненими у своїй перемозі. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини