Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Апеляційний суд постановив вирок за ухилення від призову на військову службу

Реклама

Вінницький апеляційний суд постановив перший вирок про ухилення від призову. Про це повідомила прес-служба суду.

Засуджений - військовозобов'язаний вінничанин К.

Апеляційну скаргу на вирок Ямпільського районного суду Вінницької області подав прокурор, який вказав, що чоловіку призначили покарання менш суворе, ніж погоджене сторонами угоди (між прокурором та обвинуваченим). Тож просив рішення суду першої інстанції в частині призначення покарання скасувати.

Заслухавши учасників процесу, колегія суддів ухвалила новий вирок, яким К. призначено покарання, узгоджене сторонами угоди, що становить три з половиною роки позбавлення волі.

«В решті вирок Ямпільського районного суду Вінницької області, яким затверджено угоду між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості та яким останнього визнано винним і засуджено за статтею 336 Кримінального кодексу України із застосуванням статей 75 та 76 Кримінального кодексу України, залишити без змін», - сказано у вироку апеляційного суду.

Тобто правопорушника звільнено від відбування покарання з випробуванням: йому встановлено річний іспитовий строк.

"Засуджено ж молодшого лейтенанта запасу К. за те, що він відкрито відмовився отримувати повістку про прибуття для отримання мобілізаційного розпорядження та вибуття у військову частину. У вказаний час до місця призову за мобілізацією не прибув. Послався на небажання проходити військову службу", - йдеться в повідомленні суду.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також: Суд виніс вироки стосовно громадян, які ухилялися від призову на військову службу під час мобілізації

Закон щодо ліквідації Окружного адмінсуду міста Києва набрав чинності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини