Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Множинність опозицій стає популярною темою законопроектів

17 березня 2010, 15:18
151
0
Реклама

У парламенті з'явився ще один проект (№ 6193) про зміни в Регламент Верховної Ради Українищо стосуються діяльності парламентської опозиції. Цього разу авторів Миколи Мартыненко і Анатолія Матвиенко (обоє - члени НУ-НС).

У цьому проекті, як і в тому, що подається раніше Ярославом Джоджиком (проект № 6182)також допускається наявність декількох опозицій. Будь-яка депутатська фракція або їх об'єднання можуть бути суб'єктом опозиційної діяльності. Права такого суб'єкта отримуються з моменту оголошення про його опозиційність головуючим на засіданні парламенту.

Проте в законопроекті № 6193 законодавці пішли ще далі і передбачили зміни не лише в ст. 68 Регламентуале також окремо передбачили для кожного суб'єкта опозиції право формувати опозиційний уряд і право на виступ на пленарних засіданнях із засадничих питань діяльності КМУ, круг яких обкреслений ст. 70 Регламенту.

При цьому в проекті декілька звужуються опозиційні права за уявленням в парламентських ЗМІ альтернативних пропозицій за Програмою діяльності Кабінету Міністрів і його актами. Якщо зараз таке право є у кожного депутата-члена опозиційного уряду, то за проектом таке право передбачено тільки за таким урядом в цілому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини