Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пленум Верховного Суду затвердив нову структуру та штатний розпис апарату ВС

Реклама

9 грудня 2022 року відповідно до вимог п. 11 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Пленум Верховного Суду затвердив нову структуру та штатний розпис апарату ВС. Про це повідомила прес-служба ВС.

"Над новою структурою із серпня 2022 року разом з керівником апарату Ольгою Булкою працювала робоча група зі стратегічного розвитку Верховного Суду, яку очолює Голова Верховного Суду і до складу якої входить 42 судді різних касаційних судів. Взяти участь у діяльності робочої групи мали можливість усі судді ВС. Перед групою постало два завдання: привести структуру ВС у відповідність до європейських стандартів з урахуванням наших особливостей та скоротити витрати на утримання апарату", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нова структура передбачає централізацію управлінських функцій, укрупнення підрозділів і, відповідно, зменшення їх кількості, пониження їх рівня (перетворення управлінь на відділи, відділів - на сектори), що дозволить досягти суттєвої економії витрат, більше як 185 млн грн, без звільнення ще більшої кількості працівників.

При формуванні нової структури також були запроваджені нові принципи розподілу трудових ресурсів між касаційними судами та судовими палатами, які враховують різну кількість суддів у касаційних судах та окремих судових палатах, рівень навантаження, специфіку розгляду справ у кожній юрисдикції.

Під час розгляду питання щодо оптимізації структури було вирішено скоротити переважно адміністративно-технічний персонал, а не підрозділи, які безпосередньо забезпечують судовий процес. Всього було скорочено 330 посад.

"Отже, у результаті оптимізації вдалося досягти співвідношення між юридичним та адміністративно-технічним персоналом 65/35, що відповідає європейським підходам", - зазначили в Суді.

Крім того, Пленум ВС прийняв постанову про внесення змін до вимог до структури апарату Верховного Суду (політики формування), а також на виконання вимог закону затвердив бюджетний запит на 2023 рік.

Юристи аналізують й моніторять судову практику на ІТ-платформі LIGA360. Отримай доступ до 100 млн судових справ та сучасних інструментів legal research. Обирай свій тариф за посиланням.

Читайте також:

Особливості захисту у кримінальних провадженнях по злочинах, передбачених ст. 286 КК України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини