Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МКІП оскаржить рішення ОАСК, який скасував внесення будівлі «Квіти України» до реєстру пам'яток

Реклама

Міністерство культури та інформаційної політики оскаржуватиме рішення ОАСК, який скасував наказ про внесення споруди "Квіти України" до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Про це повідомив МКІП та закликав до розголосу.

Відповідне рішення у справі № 640/30303/21 ОАСК ухвалив 2 грудня 2022 року.

"Окружний адміністративний суд Києва скасував наказ Міністерства культури та інформаційної політики № 625 від 6 серпня 2021 року. Розгляд справи відбувався за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи. Відповідно до норм законодавства Міністерство культури та інформаційної політики чекає рішення суду, щоб подати апеляційну скаргу", - зазначив МКІП.

Зазначається, що «Квіти України» - унікальна пам'ятка культурної спадщини в стилі пізнього модернізму, що є витвором Левчука, Гончаренка, Лаврова, Одайника та інших, а також має вплив на розвиток культурного середовища Києва.

"Станом на сьогодні «Квіти України» залишається пам'яткою культури та має охоронний статус. Ми наголошуємо, що припис МКІП було видано правомірно та з дотриманням норм Закону «Про охорону культурної спадщини» відповідно до повноважень МКІП. Відповідно до частини другої статті 30 Закону приписи органів охорони культурної спадщини є обов'язковими для виконання всіма юридичними та фізичними особами.

Це означає, що збереження «Квіти України» - пріоритетне завдання у контексті загального збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь. Ми продовжуємо боротьбу в юридичному полі. Але нам потрібна ваша підтримка", - йдеться в повідомленні міністерства.

Адвокати аналізують судову практику з рішенням LIGA360. Повна база судових справ України, фільтри для найзручнішого пошуку, моніторинг судових рішень за тематикою чи для певних справ. Замов LIGA360 прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини