Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Туристичну компанію оштрафовано за копіювання бренду конкурента: АМКУ

Реклама

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Пілот-Україна» за  використання у своєму комерційному (фірмовому) найменуванні та логотипі позначення, яке є схожим на позначення компанії-конкурента - ТОВ «Пілот».Про це повідомила прес-служба АМКУ.

"Назви обох компаній є схожими, також обидві компанії здійснюють діяльність туристичних операторів. Комітет розпочав справу за заявою ТОВ "Пілот", яке поскаржилося на дії конкурента. Заявник стверджував, що ТОВ «Пілот-Україна» заснували четверо його колишніх співробітників, які працювали, у тому числі і на керівних посадах. Вони були обізнані з діяльністю ТОВ «Пілот» та мали доступ до його внутрішніх документів. Зокрема цей факт підтверджує те, що ТОВ «Пілот-Україна», під час участі у одному з тендерів, використала документи, що їй не належали, а мали відношення до діяльності конкурента", - йдеться в повідомленні.

АМКУ встановив, що ТОВ «Пілот» здійснює свою господарську діяльність і використовує відповідні позначення з 1998 року, а логотип - з 2012-го. Водночас його опонент - ТОВ «Пілот-Україна», розпочав господарську діяльність 2020 року та згоди на використання схожої назви й логотипу від заявника не отримував.

Антимонопольний комітет вважає, що такі дії можуть призвести до змішування діяльності обох компаній та надавати ТОВ «Пілот-Україна» конкурентні переваги через експлуатацію чужої ділової репутації та досягнень.

Таким чином АМКУ ухвалив рішення, яким визнав дії ТОВ «Пілот-Україна» порушенням статті 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», а також:

  • наклав на відповідача штраф у розмірі до 6 085 грн;

  • зобов'язав ТОВ «Пілот-Україна» припинити порушення.

Читайте також: СБУ арештувала майно президента АТ «Мотор Січ» на майже 1 млрд грн

Затверджено перелік майна "Комуністичної партії України", яке передається у власність держави

Рада розширила обов'язки СБУ

Володимир Зеленський підписав укази про застосування санкцій до 2507 фізосіб та 1374 юросіб

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини