Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про третейські суди в сільській місцевості відправляють на доопрацювання

16 березня 2010, 11:37
266
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови № 2175/П (авторства Сергія Кивалова (Партія регіонів) про повернення на доопрацювання законопроекту № 2175що змінює порядок утворення третейських судів.

Документом, який хочуть допрацювати, пропонувалося надати право установи постійно діючих третейських судів громадським організаціям незалежно від їх статусу. Для цього громадська організація за проектом повинна мати статус юридичної особи, існувати не менше 5 років і одним з її статутних завдань повинно виступати надання юридичних консультацій і правова освіта населення.

У діючій редакції ст. 8 Закону України "Про третейські суди" третейські суди можуть створювати лише при громадських організаціях зі всеукраїнським статусом. Зміни до Закону були задумані з метою закласти правову основу для створення таких судів в сільській місцевості. Одним з головних недоліків проекту Головне науково - експертне управління при парламенті назвало можливість використання третейських судів для "рейдерських" атак по захопленню майна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини