Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Велика Британія працюють над Угодою про цифрову торгівлю

Реклама

Міністерство економіки України та Department of International Trade Великої Британії працюють над Угодою про цифрову торгівлю. Угода знаходиться на завершальній стадії підготовки і міститиме кілька десятків статей, де прописані принципи, напрями співпраці та обов'язкові норми, що стосуватимуться всіх аспектів цифрової економіки.

Мінекономіки поінформувало, що Угода передбачатиме:

  • незастосування мит (але свободу оподаткування) у цифровій торгівлі;

  • підтримання загальної законодавчої рамки для електронних транзакцій, укладення контрактів електронним способом, електронної ідентифікації, безпаперової торгівлі, захисту персональної інформації тощо.

Також Угодою буде передбачена співпраця з Великою Британією щодо цифрової інклюзивності, нових цифрових технологій, кібербезпеки, інновації щодо даних, цифрової ідентичності, цифрових аспектів логістики, обігу рахунків та стандартів і процедур оцінки відповідності, конкуренції у цифровій сфері та всіх інших аспектів цифрової економіки.

«Угода про цифрову торгівлю з Великою Британією - це основа для подальшого розвитку електронної комерції, ІТ-компаній та цифровізації в цілому», - зазначила Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Уряди двох країн мають на меті реалізувати зазначені попередні домовленості ще до кінця 2022 року.

За повідомленням Урядового порталу

LIGA360 - інформаційна зброя для вашої команди. Отримайте повний контроль за новинним полем, змінами законодавства та конкурентів. Тільки до 23 листопада діє найбільша знижка року при придбанні декількох рішень LIGA360.

Читайте також:

ІТ-галузь під час війни: Дія.City, оподаткування, ФОП, робота за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини