Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подовження строку переведення суддів до нових судів у зв’язку із утворенням (ліквідацією) районів: законопроєкт прийнято за основу

18 листопада 2022, 10:00
305
0
Реклама

 16 листопада Верховна Рада за результатами розгляду в першому читанні прийняла за основу законопроєкт №7565-1 про внесення змін в прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо територіальної юрисдикції місцевих судів на території України до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку із утворенням (ліквідацією) районів. Про це повідомило Інформаційне управління Апарату ВР.

Строк подання поправок і пропозицій до нього скорочено наполовину.

Метою законопроєкту визначено подовження строку переведення суддів до нових судів у зв'язку із утворенням (ліквідацією) районів.

Пропонується, що до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року №807-IX.

Чинна редакція Закону передбачає, що відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах визначеної територіальної юрисдикції, але не пізніше 1 січня 2023 року.

Вам також буде цікаво: Нове районування в Україні: чи зміниться підсудність справ у судах

Підготовка до судового засідання стає зручнішою. Тепер VERDICTUM в LIGA360 має доступ до Кабінету Електронного суду. Аналізуйте судову практику та подавайте документи до суду в один клік.

Читайте також: КСУ ухвалив Рішення щодо забезпечення соціальних гарантій для захисників і захисниць України

Сертифікат ТПП про наявність форс-мажорних обставин не є беззаперечним доказом їх існування: ВС

Оспорення державної реєстрації прав на нерухомість або бізнесу: правові позиції Великої Палати Верховного Суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини