Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За невикористання РРО під час війни штраф не застосовується, але є винятки: роз'яснення ДПС

15 листопада 2022, 12:08
6864
0
Реклама

ДПС у листі від 07.11.2022 р. N 695/2/99-00-24-01-03-02 роз'яснила, що дія Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" поширюється на всіх суб'єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Контроль за дотриманням суб'єктом господарювання законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій здійснюється шляхом проведення документальних та фактичних перевірок.

Зазначається, що разом із цим вимогами пункту 12 розділу II "Прикінцеві положення" цього Закону встановлено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог цього Закону не застосовуються, крім санкцій за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування та ведіть облік згідно з актуальними вимогами. Експортуйте в один клік у форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Читайте також:

Бізнес та податки: огляд визначних судових спорів 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини