Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада адвокатів України провела спеціальне засідання

14 листопада 2022, 13:02
348
0
Реклама

11 листопада відбулося спеціальне онлайн-засідання Ради адвокатів України, повідомила прес-служба НААУ.

У засіданні взяли участь члени РАУ і керівники регіональних рад адвокатів, народні депутати Верховної Ради України - Голова підкомітету з питань організації та діяльності адвокатури Володимир Ватрас, члени Комітету Верховної Ради з питань правової політики - Роман Бабій, Валерій Божик, Микола Стефанчук, Максим Дирдін.

Учасники засідання з'ясовували «чи є планом відновлення інституту адвокатури пропозиції робочої групи «Юстиція» при Національній раді з відновлення України від наслідків війни».

У Ради адвокатів України виникли сумніви щодо самого існування робочої групи «Юстиція» у зв'язку з ненаданням інформації Мін'юстом, Кабміном, Офісом реформ, Національною радою з відновлення України від наслідків війни:

  • за розпорядженням якого органу її створено;

  • хто очолює;

  • про персональний склад групи та діяльність.

"Робоча група «Юстиція», якщо вона дійсно існує в межах діяльності Національної ради з відновлення України від наслідків війни, створена без участі представників адвокатури. Така робоча група «Юстиція» не повноважна розробляти та вносити пропозиції щодо удосконалення конституційного інституту адвокатури. Удосконаленням інституту адвокатури у межах Стратегії розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки займається Комісія з питань правової реформ, яка створена Указом Президента України", - йдеться в повідомленні.

Члени РАУ, оцінюючи опубліковані пропозиції РГ «Юстиція», висловили припущення, що її пропозиції є провокативними, несуть  ідеї федералізації нашої унітарної країни, руйнівні євроінтеграційні ризики для нашої держави, ведуть до підриву національних інтересів та шкодять репутації держави, у зв'язку з чим РАУ звернеться до правоохоронних органів.

Адвокати аналізують судову практику з рішенням LIGA360. Повна база судових справ України, фільтри для найзручнішого пошуку, моніторинг судових рішень за тематикою чи для певних справ. Замов LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також: Унесено зміни до Порядку ведення ЄРАУ щодо адвокатів, які працюють у системі БПД

Які особливості спадкування під час воєнного стану?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини