Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифра оптимізує не характерні повноваження в сфері довірчих послуг

Реклама

Кабмін ухвалив постанову, яка дозволить Мінцифрі припинити не характерний для міністерства обов'язок архівного зберігання документованої інформації у разі припинення діяльності кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Про це повідомила прес-служба міністерства.

"Дотепер Мінцифра зберігала документи восьми припинених кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, а саме сформовані сертифікати (у тому числі посилені, кваліфіковані) відкритих ключів, реєстр чинних, блокованих та скасованих сертифікатів відкритих ключів у разі припинення діяльності кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що звільнені завдяки такому рішенню ресурси будуть направлені на виконання характерних для міністерства завдань.

"Подальше зберігання документованої інформації буде здійснюватися Адміністратором ІКС ЦЗО, що є логічним оскільки ним зберігається така ж інформація в електронному вигляді", - додали в міністерстві.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Читайте також:

FATF запровадила додаткові обмеження для російської федерації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини