Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Співробітництво в галузі конкуренції: припинено дію Договору між урядами України та росії

Реклама

Уряд на засіданні 28 жовтня прийняв постанову «Про припинення дії Договору між Кабінетом Міністрів України та урядом російської федерації про співробітництво в галузі конкуренції».

Припинити дію Договору раніше запропонував Антимонопольний комітет України, й, розробивши відповідний проект постанови, надіслав на розгляд КМУ.

Згаданий Договір діяв з 13 липня 2000 року та передбачав низку заходів, спрямованих на підтримку конкуренції у двох країнах. Зокрема, зазначалося про необхідність забезпечення умов для ефективного функціонування товарних ринків України та російської федерації, створення механізму для недопущення чи припинення дій, які негативно впливають на конкуренцію на ринках та спільний розгляд відповідних дій. Також у документі йшлося про необхідність гармонізації законодавства України та російської федерації у галузі конкуренції.

Прийнятою Урядом 28 жовтня постановою також доручається Міністерству закордонних справ повідомити країну-агресора про розірвання відносин у зазначеній сфері.

Антимонопольний комітет України зауважив, що Україна ще з 2014 року не співпрацює з агресором у галузі конкуренції. Водночас прийняття Урядом України цієї постанови формалізує розрив відносин з росією.

За матеріалами Урядового порталу

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Читайте також:

Верховний Суд вказав, якою мовою мають бути викладені апеляційні та касаційні скарги

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини