Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неподання декларації: судді Київського окружного адміністративного суду повідомлено про підозру

Реклама

25 жовтня 2022 року за дорученням заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прокурором САП повідомлено про підозру судді Київського окружного адміністративного суду в умисному неподанні суб'єктом декларування декларації. Про це повідомила прес-служба САП.

"Установлено, що суддя не подала у належний спосіб щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік нібито з релігійних переконань. Попри можливість подати декларацію в порядку, визначеному Законом України «Про запобігання корупції», вона цього не зробила, а скерувала декларацію до НАЗК у письмовому вигляді", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні зібрано достатньо доказів, які свідчать про вчинення суддею кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України - умисне неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Володимир Зеленський підписав укази про застосування санкцій до 2507 фізосіб та 1374 юросіб

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини