Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесено зміни до порядку розгляду заяв про зміну імені

Реклама

Постановою Кабінету Міністрів від 27 вересня 2022 року № 1053 внесено зміни до Порядку розгляду заяв про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи.

Документом передбачено можливість подання заяви щодо зміни імені через представника або поштою.

Так, пункт 3 Порядку доповнено абзацом, згідно з яким заява щодо зміни прізвища у зв'язку з розірванням шлюбу, що не було змінено під час державної реєстрації розірвання шлюбу чи розірвання шлюбу у судовому порядку, справжність підпису заявника на якій нотаріально засвідчена, може бути подана через представника або надіслана поштою.

Також змінено пункт 12 Порядку, яким встановлено, що у разі надання дозволу на зміну імені заявник у тримісячний строк може звернутися особисто для державної реєстрації зміни імені до відділу державної реєстрації актів цивільного стану, дипломатичного представництва або консульської установи України, які складають актовий запис про зміну імені, або у випадку зміни прізвища у зв'язку з розірванням шлюбу, що не було змінено під час державної реєстрації розірвання шлюбу чи розірвання шлюбу в судовому порядку, - через представника, який діє на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Постанова № 1053 набрала чинності 30 вересня.

За повідомленням Міністерства юстиції.

Хочете виконувати юридичні завдання швидше? Спробуйте рішення LIGA360. Повна база законодавства й судової практики, пошук правових позицій, автоматизація договірної роботи. Дізнайтеся про акційні пропозиції для LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

10 цікавих матеріалів щодо спадкування в Україні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини