Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Петро Симоненко відновив свій варіант карної відповідальності за пропаганду фашизму

12 березня 2010, 14:33
299
1
Реклама

Депутат парламенту Петро Симоненко представив на розгляд Верховної Ради нову редакцію законопроекту № 4745передбачаючу відповідальність за пропаганду фашизму.

Лідер КПУ пропонує встановить карну відповідальність (доповнити діючий УК статтею 436-1 під назвою "Пропаганда фашизму") за публічні заклики до "схваленню або поширенню" фашизму будь-яким способома також виготовлення і поширення матеріалів, спрямованих на пропаганду фашизму. Проведення досудового слідства по такій категорії справ автор пропонує віднести до перебуванню під слідством органів Служби безпеки Українизмінивши ст. 112 КПК України.

Примітно, що викладені вище за положення подані на заміну запропонованих раніше, якими передбачалося введення також карної відповідальності, але за публічне заперечення вироку Міжнародного військового трибуналу в м. Нюрнберг (встановлених ним фактів і їх правової оцінки). Узагальнювальне укладення Головного науково-експертного управління при парламенті спонукало автора до заміни тексту проекту.

У укладенні зверталася увага на те, що кожен повинен підкорятися рішенням будь-якого суду і виконувати його, але не можна забороняти саму можливість професійного і наукового аналізу будь-якого судового рішення. Заборона на критику не узгоджується із засадничими принципами демократії, закріпленими ст. 1 Конституції України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини