Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінштрафи за забруднення річок і зміну місця існування тварин доки вводити не будуть

11 березня 2010, 09:00
400
0
Реклама

Депутати мають намір повернути на доопрацювання законопроект про внесення змін до КоАПспрямованих на посилення адмінвідповідальності за правопорушення у сфері використання природних ресурсів. Що відповідає постанови № 4586/П зареєстровано в парламенті.

Повертаний законопроект значною мірою був присвячений підвищенню розмірів штрафних санкцій за вже існуючі адміністративні правопорушення. Проте він містив і нововведення. Їм пропонувалося встановити відповідальність за порушення правил рибальства у вигляді "знищення місця існування об'єктів тваринного світу", до яких віднесли : забруднення, зміна місця існування внаслідок проведення робіт по поглибленню дна, зміцненню берегів, гідромеліоративних робіт особами, що не мають на це дозволів; забруднення місця існування внаслідок незаконного скидання забруднюючих речовин під час господарської діяльності.

Необхідність подібних змін висловлювали у своїх зверненнях до парламентарів Держкомітет рибного господарства України і ряд обласних рад, що прийняли відповідні рішення на своїх сесіях. Проте укладення не на користь авторів проекту винесли і в парламентському науково-експертному управлінні, посилаючись на можливість колізій між вже існуючими нормами КоАПа також УК України і пропонованими змінами. Позитивні напрацювання, проте, будуть враховані при розгляді схожих по правовому регулюванню законопроектів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини