Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реалізацію і експорт грибів, ягід і лікарських рослин планують сертифікувати

10 березня 2010, 14:10
972
0
Реклама

Особливий правовий режим для госпдіяльності з використанням окремих лісових ресурсів пропонує встановити автор проекту Закону "Про лісові ресурси"представленого на розгляд парламенту під реєстраційним № 5498.

Законопроект передбачає реалізацію і експорт суб'єктами господарювання вторинних лісових матеріалів і продукції переробки цих матеріалів тільки за наявності сертифікату про походження лісових ресурсів, видаваного органами виконавчої влади в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Також проектом пропонується до категорії вторинних лісових матеріалів віднести (додатково до існуючих) дикорослі плоди, горіхи, гриби, ягоди, лікарські рослини і інші об'єкти рослинності, до експорту і реалізації яких, природно, стане застосовуватися вищезгадана норма.

Українське законодавство вже регулює Законом від 08.09.2005 р. № 2860 - IV діяльність суб'єктів підприємництва, пов'язану з реалізацією і експортом матеріалів лісу, включаючи питання надання сертифікатів про походження, проте воно торкається лише деревних матеріалів і пиломатеріалів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини