Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 26 вересня діють окремі зміни до Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»

Реклама

Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» зазнав змін, які набрали чинності з 26 вересня 2022 року.

Відповідні зміни внесено Законом № 2255-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству».

Передбачено змінений порядок ведення та підписання протоколу загальних зборах учасників товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю, роз'яснили фахівці Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Так, відповідно до частини четвертої статті 33 Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»:

1) на загальних зборах учасників ведеться протокол, у якому фіксуються перебіг загальних зборів учасників та прийняті рішення;

2) протокол підписує голова загальних зборів учасників або інша уповноважена зборами особа з числа учасників товариства або їх представників, якщо інше не передбачено статутом товариства;

3) протокол, що містить відомості про рішення про зміну керівника товариства, у разі якщо для прийняття такого рішення достатньо голосів не більше 10 осіб, підписується учасниками (їх представниками), які голосували за таке рішення та кількості голосів яких достатньо для прийняття рішення, якщо інше не передбачено статутом товариства;

4) кожен учасник товариства, який взяв участь у загальних зборах учасників, може підписати протокол.

Таким чином, норми щодо підписання протоколу, що містить відомості про рішення про зміну керівника товариства, приведено у відповідність до пункту 6 частини першої статті 15 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

А ваш юридичний департамент працює на всі 100? Рішення LIGA360 автоматизує усі щоденні завдання вашої команди. Legal research, договірна робота, моніторинг законодавчих змін - швидко та без помилок через "людський фактор". Тільки зараз підключіть 5 юристів усього за 5000 грн/міс.

Читайте також:

26 вересня набрали чинності зміни до Закону про державну реєстрацію юросіб, ФОП та громадських формувань

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини