Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Статтю 173 КоАП залишать в спокої, але відповідальність за малюнки і написи на будовах не відміняється

10 березня 2010, 11:16
2265
0
Реклама

У парламенті зареєстрований проект постанови № 3608/П про повернення на доопрацювання законопроекту, що вносить зміни в ст. 173 Кодекси про адміністративні правопорушення.

Статтю 173 КоАП, що передбачає адміністративну відповідальність за дрібне хуліганство, планувалося доповнити і вказати на настання відповідальності за нанесення малюнків і написів на стіни будов і споруд, що заподіяло ушкодження майна.

Думка автора проекту постанови № 3608/П повністю співпадає з узагальнювальним укладенням Головного науково - експертного управління при Верховній Раді України. Останнє вважає зайвим вказувати в диспозиції статті конкретні прояви дрібного хуліганства, підкреслюючи, що вже згадані в ній нецензурна лайка в громадських місцях і образливе докучання до громадян є найбільш поширеними формами цього правопорушення і саме у зв'язку з цим окремо виписані в статті. Пропоновані ж зміни цілком підпадають під категорію "інші подібні дії".

Викликає питання і запропоноване проектом введення такої кваліфікуючої ознаки як спричинення ушкоджень майнубез якого відповідальність за нанесення малюнків і написів, навіть нецензурних, але нічого не ушкоджувальних, наставати не буде.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини