Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР деталізувала процедуру проведення загальних зборів акціонерних товариств і КІФ під час війни

Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла чергове рішення щодо особливостей проведення загальних зборів акціонерів АТ (акціонерних товариств) та загальних зборів учасників КІФ (корпоративного інвестиційного фонду) на період дії воєнного стану в Україні.

Відповідне рішення НКЦПФР від 19 вересня 2022 року № 1183 набирає чинності наступного дня після його публікації на сайті.

Документ визначає, що єдиним можливим наразі форматом проведення загальних зборів АТ або КІФ залишається дистанційний формат.

Організації, які знаходяться на підконтрольній Україні території, мають провести річні загальні збори до 31 грудня поточного року включно. У разі знаходження на тимчасово окупованій російською федерацією території збори повинні будуть відбутися протягом 90 днів після завершення воєнного стану.

Також згідно з рішенням регулятора, якщо строк повноважень керуючих органів АТ або КІФ спливає протягом воєнного стану, їх дія може продовжитися до дати обрання загальними зборами нових органів управління. Відповідний дозвіл розповсюджується і на повноваження компаній з управління активами КІФ.

Разом з тим Комісія прийняла рішення № 1184 та № 1185, що визнають попередні рішення регулятора стосовно проведення загальних зборів АТ та КІФ під час війни такими, що втратили чинність.

За повідомленням НКЦПФР.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Читайте також:

Реєстрація податкових накладних: які аргументи в спорах з податківцями

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини