Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вніс зміни до деяких питань бронювання військовозобов’язаних: документ

Реклама

Кабмін передбачив можливість подовження на два місяці чинних відстрочок від призову на військову службу для військовозобов'язаних під час мобілізації та на воєнний час. Це встановлено постановою від 07 вересня 2022 року № 1002 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 р. № 194», якою врегульовується питання бронювання військовозобов'язаних, повідомив Урядовий портал.

Зокрема, постановою вносяться зміни, які передбачають подовження терміну відстрочки від призову до двох місяців, на підставі обґрунтованого подання. Відповідні документи вже не потребують додаткового погодження Міноборони, якщо вони були надані.

Крім того, витяг з наказу Мінекономіки про відстрочку від призову військовозобов'язаному працівнику відтепер надаватиме безпосередньо роботодавець - підприємство, установа чи організація, де він працює.

Цим самим розширюються положення постанови Кабміну «Деякі питання бронювання військовозобов'язаних в умовах правового режиму воєнного стану» від 03 березня 2022 р. № 194, згідної якої відповідними повноваженнями наділялися лише органи державної влади та інші державні органи. 

Читайте також: Закон щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації, опубліковано

Військові повістки: хто і де має право вручати

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини