Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трудовий договір з нефіксованим робочим часом: Держпраці пояснила, як оплачується робота

Реклама

Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області роз'яснили, як оплатити роботу за трудовим договором з нефіксованим робочим часом.

Роз'яснено, що заробітна плата виплачується працівникові за фактично відпрацьований час. За відрядної системи заробітна плата виплачується за фактично виконану роботу за встановленими в трудовому договорі з нефіксованим робочим часом відрядними розцінками.

Мінімальна тривалість робочого часу за трудовим договором з нефіксованим робочим часом протягом календарного місяця становить 32 години. Якщо працівник протягом місяця виконував роботу менше 32 годин, йому повинна бути виплачена заробітна плата не менше ніж за 32 години робочого часу.

У разі ненадання роботодавцем роботи працівникові заробітна плата за відрядної системи оплати праці протягом місяця повинна бути виплачена у розмірі, не меншому за розмір зарплати працівника відповідної кваліфікації, за погодинною системою, - за 32 години робочого часу.

У разі згоди працівника на залучення до роботи поза межами базових днів або годин його робота оплачується у розмірі, не меншому ніж передбачено умовами трудового договору, а у разі перевищення нормальної тривалості робочого часу - в порядку, передбаченому статтею 106 КЗпП України.

Як HR-фахівцю економити час? З системою LIGA360: HR-Менеджер всі відповіді для роботи знайдуться в 2 кліки. Персональна стрічка новин, експертні відповіді та трудове законодавство на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Набув чинності Закон про фріланс

Закон про фріланс: що передбачено?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини