Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАБУ відновило роботу системи електронного кримінального провадження eCase MS

Реклама

1 серпня 2022 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повернулися до промислового використання системи електронного кримінального провадження eCаse Management System, що було призупинене 24 лютого.

У НАБУ нагадали, що повноцінний запуск eCase MS у НАБУ відбувся 16 грудня 2021 року. Однак поступ у використанні системи перервала війна - о 05:00 24 лютого серверне обладнання було демонтоване та релокалізоване з метою збереження. Лише на початку червня відновлено процес налаштування eCase MS.

«Ми внесли в систему інформацію про справи, розпочаті за час війни, та продовжуємо працювати над розвитком eCase MS. У пріоритеті - підключення до системи суддів ВАКС та інтеграція з ЄРДР. Ці процеси ми плануємо завершити до кінця року», - розповів керівник проєкту Денис Гюльмагомедов.

З початком повномасштабної агресії рф кожен правоохоронний орган України стикнувся з питанням збереження матеріалів кримінальних проваджень та оперативно-розшукових справ. Якщо НАБУ оперативно вивезло справи зі столиці, то фахівцям з інших правоохоронних органів в окремих випадках доводилося знищити їх.

За таких умов забезпечити збереження матеріалів справ спроможна eCase MS. Матеріали зберігаються в електронному вигляді із застосуванням заходів резервного копіювання, тож переміщення всього масиву кримінальних проваджень може зайняти лічені години.

Довідково: розробка системи eCase MS розпочалася у 2019 році за технічної, експертної та фінансової підтримки Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI). eCase MS передбачає поступове переведення досудового розслідування за участі НАБУ, САП та ВАКС в електронний формат.

За повідомленням НАБУ

Ексклюзивна пропозиція для LIGA360:Юрист - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Читайте також:

Які реформи в сфері правосуддя має пройти Україна на шляху до ЄС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини