Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок направлення податковими органами податкових вимог платникам податків

Реклама

Міністерство фінансів наказом від 12 липня 2022 року № 196 (зареєстрований у Міністерством юстиції 27 липня 2022 року за № 842/38178) затвердило зміни до Порядку направлення податковими органами податкових вимог платникам податків.

Про це інформують фахівці Головного управління ДПС у Сумській області.

Порядок приведено у відповідність до Закону № 1914, яким внесено зміни до пункту 59.3 Податкового кодексу.

Податківці акцентували увагу, що зазначеним пунктом передбачено надсилання платнику податків податкової вимоги разом з детальним розрахунком суми податкового боргу.

Зокрема, у Порядку уточнюється, що:

  • протягом періоду оскарження платником податків відповідно до статті 56 ПКУ суми грошових зобов'язань, визначених податковим органом відповідно до ПКУ та інших законодавчих актів, податкова вимога з податку, що оскаржується, не формується та не надсилається, а сума такого грошового зобов'язання вважається неузгодженою;

  • до податкової вимоги додається детальний розрахунок суми податкового боргу;

  • у разі направлення платнику податків податкової вимоги в Електронний кабінет до реєстру вимог автоматично вноситься інформація про її доставку в Електронний кабінет з квитанції про доставку, а паперова копія вимоги та квитанції друкується та долучається до справи платника податків;

  • інформація про відкликання податкової вимоги вноситься податковим керуючим до реєстру податкових вимог.

Також у зв'язку з цим форми Податкових вимог "Ю" та "Ф" викладено в новій редакції та відповідно доповнено їх розрахунком-деталізацією сум податкового боргу платника податків.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Читайте також:

Воєнний стан: як вести бізнес - поради юриста

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини