Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДСА висловилася щодо матеріалів досудового розслідування в електронній формі

Реклама

Державна судова адміністрація оприлюднила лист від 17 червня 2022 року № 15-4708/22 щодо матеріалів досудового розслідування в електронній формі.

Документ адресований апеляційним і місцевим судам, територіальним управлінням ДСА України, державним підприємствам "Інформаційні судові системи" та "Центр судових сервісів".

У листі зазначається, що відповідно до пункту 20-6 Перехідних положень Кримінального процесуального кодексу у разі відсутності інтеграції системи, яка функціонує в суді відповідно до статті 35 цього Кодексу, з інформаційно-телекомунікаційною системою досудового розслідування слідчий, дізнавач, прокурор подає до суду матеріали в паперовій формі та в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису (далі - КЕП).

Оскільки електронна інформаційна взаємодія автоматизованої системи документообігу суду (комп'ютерною програмою "Д-3" та комп'ютерною програмою "Діловодство спеціалізованого суду") з інформаційно-телекомунікаційною системою, яка функціонує в органах досудового розслідування, наразі відсутня, матеріали досудового розслідування в електронній формі можуть подаватися до суду із використанням підсистеми "Електронний суд", електронною поштою або безпосередньо на матеріальних носіях (CD/DVD, USB тощо).

Подані документи в електронній формі разом з КЕП підлягають завантаженню до автоматизованої системи документообігу суду з дотриманням вимог Інструкції користувача комп'ютерної програми "Д-3" або Методичних рекомендацій щодо сканування судових справ (матеріалів) та прикріплення додатків в КП "ДСС", Інструкції користувача з питань організації роботи в підсистемі "Електронний суд".

Також додатково ДСА акцентує увагу судів, що описаний вище порядок роботи з матеріалами досудового розслідування в електронній формі не стосується порядку роботи з документами досудового розслідування, яким надано будь-який гриф секретності або гриф "для службового користування".

Бажаєш розпланувати час та мати під рукою розклад судових засідань? Спробуй календар засідань у LIGA360. Переглядай розклад засідань по всій Україні та налаштуй моніторинг.

Читайте також:

Опубліковано черговий дайджест правових позицій Великої Палати Верховного Суду за січень - травень 2022 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини