Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ викрила масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі

Реклама

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну протиправну схему у Держпродспоживслужбі. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зазначається, що керівництво цієї структури намагалося створити підконтрольне підприємство, яке протягом 2022 року мало незаконно «освоїти» понад 650 млн грн з державного бюджету.

Злочинним намірам вдалося запобігти, а причетним фігурантам - уже повідомлено про підозри. Серед них - двоє чиновників категорії «А», що належить до вищого корпусу державної служби в Україні: 

  • в.о. голови Держпродспоживслужби;

  • заступник голови Держпродспоживслужби;

  • директор фінансового департаменту Держпродспоживслужби;

  • керівник сектору державних закупівель Держпродспоживслужби;

  • в.о. директора одного з державних підприємств;

  • керівник приватної компанії.

"Як встановила СБУ, вищезазначені посадовці хотіли створити підконтрольне їм підприємство, головним завданням якого була участь у тендерних процедурах.

Через цю структуру чиновники планувати освоїти бюджетні кошти, які уряд виділив на інформатизацію Держпродспоживслужби у 2022 році. За попередніми даними, мова йде про 680 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як результат, двом високопосадовцям категорії «А» Держпродспоживслужби та чотирьом іншим фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями ККУ:

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

  • ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Зазначається, що наразі триває досудове розслідування для притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Читайте також: Несанкціонований віддалений доступ до ресурсів судової системи: підозрюється колишній високопосадовець

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. До кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини