Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несанкціонований віддалений доступ до ресурсів судової системи: підозрюється колишній високопосадовець

Реклама

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому заступнику Генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Державної судової адміністрації, який організував несанкціонований доступ до інформаційних ресурсів судової системи (ч. 1 ст. 361 КК України).

Згідно з матеріалами досудового розслідування, на момент вчинення злочину підозрюваний здійснював повноваження виконувача обов'язків Генерального директора ДП «Інформаційні судові системи». Вказане підприємство підпорядковується ДСА та забезпечує, у тому числі, створення та функціонування Єдиного державного реєстру судових рішень.

Під час планових робіт з модернізації програмного забезпечення інформаційно-телекомунікаційної системи суду посадовець надав третім особам несанкціонований віддалений доступ до її мережевого обладнання, яке використовується для функціонування електронних сервісів судової системи: електронної пошти, Єдиного реєстру судових рішень, кол-центру тощо.

Унаслідок несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем було порушено встановлений порядок маршрутизації інформації, а також спотворено процес її обробки.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються обставини правопорушення та особи, які можуть бути до нього причетними.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження ДКІБ СБУ.

За матеріалами пресслужби Київської міської прокуратури.

Секрет успіху адвоката НААУ - у рішенні LIGA360. Аналіз судових рішень й законодавства, моніторинги й правові сервіси, доступ до кабінету НААУ та Електронного суду. Замов сьогодні та виконуй робочі завдання ефективніше.

Читайте також:

15 важливих матеріалів для податкового юриста

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини