Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст змінив Положення про Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство

Реклама

Мін'юст уніс зміни до Положення про Єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Відповідний наказ Міністерства юстиції від 16 червня 2022 року № 2513/5 набрав чинності 21 червня.

Фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) роз'яснили, що змінилося.

Відповідно до внесених змін передбачено можливість надання міжрегіональними управліннями Міністерства юстиції відомостей з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство (далі - Єдиний реєстр підприємств), у формі інформаційних листів.

Відомості з Єдиного реєстру підприємств надаються за відповідним запитом (письмовим або електронним).

Запит про надання відомостей з Єдиного реєстру підприємств у формі інформаційного листа надсилається до відповідного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України за місцезнаходженням суб'єкта, щодо якого запитується інформація, або до Міністерства юстиції України - у разі необхідності в оперативному отриманні відомостей щодо суб'єктів, які зареєстровані в областях, віднесених до сфери повноважень різних міжрегіональних управлінь Мін'юсту.

У запиті про надання відомостей з Єдиного реєстру підприємств у формі інформаційного листа вказуються такі параметри:

  • найменування і код боржника за ЄДРПОУ (для юридичних осіб);

    • дата і номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про проведення державної реєстрації (для фізичних осіб - підприємців);

      • найменування і код запитувача за ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та по батькові (за наявності) (для фізичних осіб), повна адреса місцезнаходження, місця проживання (перебування) запитувача.

      У запиті також вказуються підстави для отримання відомостей з Єдиного реєстру підприємств та обґрунтування необхідності в оперативному отриманні таких відомостей. Він повинен містити особистий підпис запитувача (власноруч у разі направлення письмового запиту або із застосуванням електронного підпису при поданні електронного запиту).

      Юристи й адвокати аналізують законодавство з LIGA360. Найповніша база законодавства й судових рішень в Україні, аналіз на основі штучного інтелекту. Тільки в червні придбай LIGA360: Юрист Професійний зі знижкою 30%.

      Читайте також:

      Банкрутство - збірний механізм можливостей, в тому числі й по відновленню бізнесу: Валерія Коломієць

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти
      Підпишіться на розсилку
      Головні новини і аналітика для вас по буднях

      Схожі новини