Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поняття "мерчандайзинг" стало зрозумілим

27 лютого 2010, 15:04
1011
0
Реклама

ДПАУ, по зверненню Держкомпідприємництва (про що ЛІГА :ЗАКОН писала в матеріалі "Чиновники замислилися, що таке мерчандайзинг. Поки що усе розпливчато"), роз'яснила поняття і місце мерчандайзинга на українському ринку послуг.

Податкова так пояснила функції мерчандайзинга: в загальному розумінні під терміном "мерчандайзинг" слід розуміти новий напрям торгового маркетингу. Передусім це викладення і розміщення товару в місці роздрібного продажу; забезпечення відповідного асортименту і достатньої кількості товару; організація локальної реклами (встановлення на торговій точці спеціального фірмового устаткування (холодильники, дисплеї, стелажі, полиці і т. п.), конструкцій презентаційного характеру (тумби, виставкові стійки, рекламні стенди, підставки під рекламні матеріали та ін.), поліграфічної рекламної продукції (буклети, плакати, гірлянди, прапорці і т. п.), організація на місці продажу рекламних акцій у вигляді дегустацій, безкоштовної роздачі та ін.); аналіз показників продажів; вирішення певних питань цінової політики про граничну торгову надбавку; інструктаж продавців роздрібних магазинів відносно споживчих характеристик товару, методів мотивації споживачів і т. п.

ДПАУ обернула увагу на відсутність цього терміну в законодавства, зате професія мерчендайзера є присутньою у Класифікаторові професій ДК 003:2005. А також відмітила, що виходячи з принципу свободи договору, укладення угод, що передбачають витрати на мерчандайзинг, цілком правомірні.

Мерчандайзинг (англ. merchandising) - це частина процесу маркетингу, що визначає методику продажу товару в магазині. Слово утворене від англійського merchandise - просувати на ринку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини