Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на членство в Європейському Союзі

Реклама

Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в члени Європейського Союзу. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми рекомендуємо надати Україні статус кандидата з розумінням, що країна проведе низку важливих реформ", - зазначила голова Єврокомісії.

За її словами, Україна вже впровадила близько 70% європейських правил, норм та стандартів.

Але ще належить зробити важливу роботу щодо верховенства права, олігархів, боротьби з корупцією та основних прав.

"Процес заснований на перевагах. Тому прогрес повністю залежить від України", - заначила вона.

Остаточне рішення мають ухвалити лідери європейських країн на саміті 23 - 24 червня.

«Історичне рішення - Єврокомісія визнала готовність України стати кандидатом на членство в ЄС. Це справедливий підсумок тієї титанічної роботи, яку Україна провела з 2014 року, виконуючи Угоду про асоціацію та інтегруючись до Євросоюзу. Статус кандидата відкриє для України ще більше можливостей, аби пришвидшити цю роботу. Учора ми почули, що лідери Італії, Німеччини, Румунії та Франції готові підтримати цю пропозицію на Європейській Раді. Розраховуємо на позитивне рішення усіх лідерів Євросоюзу вже за тиждень на основі представленої оцінки Єврокомісією», - сказала Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Читайте також: Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Типові шаблони договорів англійською мовою - тепер у Contractum в LIGA360. В умовах воєнного стану ми розширили функціонал договірної роботи, що стане у пригоді українським бізнесам. Спробуйте вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини