Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вебінар АПУ та Ради Європи «Стратегічні провадження у ЄСПЛ: до питання відповідальності рф за масові та грубі порушення прав людини в Україні»

Реклама

Асоціація правників України спільно з Радою Європи (Департаментом виконання рішень Європейського Суду з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи) запрошують юристів та адвокатів, які спеціалізуються у галузі захисту прав та свобод людини та мають досвід звернення до Європейського суду з прав людини, до участі у вебінарі, який буде присвячено стратегічним питанням подання заяв до ЄСПЛ проти російської федерації.

Метою вебінару є інформування зацікавлених практикуючих юристів щодо особливостей подання стратегічних заяв до Європейського Суду з прав людини, стану справ на розгляді в Європейському Суді з прав людини, а також питанням виконання рішень Європейського Суду з прав людини. На підставі проведеного заходу може бути запропоновано створити координаційну групу експертів з питань стратегічних проваджень в ЄСПЛ.

Дата проведення вебінару: 7 червня 2022, 14:00-18:00 за київським часом.

Формат: online (платформа ZOOM).

Відкриття заходу:

· Анна Огренчук, Президентка АПУ

· Ліля Греттасдоттір, заступниця керівника відділу та секретарка Редакційної групи Ради Європи з питань міграції та прав людини Директорату з прав людини Ради Європи

Модераторка:

Амінат Сулейманова, членкиня Правління АПУ

Презентації /дискусії:

· Стан розгляду міждержавних заяв, поданих Україною в ЄСПЛ. Іван Ліщина, член Правління АПУ

· Ситуація в ЄСПЛ з розглядом заяв щодо України. Микола Сорочинський, Секретаріат ЄСПЛ

· Стратегічні провадження у ЄСПЛ. Концепція та мета. Сергій Заєць, адвокат

· Стан виконання рішень ЄСПЛ стосовно Російської Федерації. Павло Пушкар, начальник відділу Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи

· Узгодженість проваджень щодо відповідальності РФ (національний, європейський та міжнародних рівень) та юрисдикційні питання. Юрій Бєлоусов, керівник Департаменту війни Офісу Генерального прокурора (очікуємо на підтвердження)

· Верховний Суд (очікуємо на підтвердження)

Увага! Для участі у заході попередня РЕЄСТРАЦІЯ ОБОВ'ЯЗКОВА. Участь у події - БЕЗКОШТОВНА. Посилання для підключення буде направлено кожному зареєстрованому учаснику на його електронну адресу.

За додатковою інформацією щодо заходу звертайтеся за тел.: +38 (063) 792-30-99 (Viber, WhatsApp, Telegram) або пишіть на адресу: conference@uba.ua.

Читайте також: 10 важливих рішень Верховного Суду, ухвалених у період воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини