Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Польща підписали Меморандум щодо страхування транспорту і вантажів: Мінекономіки

Реклама

Міністерство економічного розвитку і технологій Польщі та Міністерство економіки України підписали Меморандум щодо розробки інструментів сприяння торгівлі. Мета угоди - зміцнити економічне співробітництво між Польщею та Україною через спрощення торгівлі з акцентом на забезпеченні страхового покриття постачання товарів та послуг. Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

Згідно з Меморандумом Польща та Україна зобов'язалися встановити чіткий механізм для забезпечення інструментів страхового покриття постачання товарів і послуг. 

Йдеться про страхування транспорту і вантажів, які польські партнери будуть ввозити до України. Зокрема, це можливо зробити через польську експортну кредитну агенцію KUKE. 

"Одним із варіантів забезпечення можуть слугувати гарантії уряду Польщі та України. Розглядатиметься можливість депонування українським урядом коштів на спеціальному рахунку або надання державної фінансової гарантії. Це слугуватиме зустрічним забезпеченням зі сторони українського Уряду та запорукою безпеки для польських контрагентів українського бізнесу", - пояснила Перша віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко

Очікується, що в результаті реалізації цього Меморандуму Україна отримає зростання обсягів торгівлі з Польщею.

"Польський напрямок став ключовим для українського експорту після того, як ворог заблокував чорноморські порти. Майбутнє аграрного сектору та металургії залежать від того, наскільки швидко та ефективно ми зможемо розширити експортні шляхи на захід. Завдяки згаданим страховим інструментам, український бізнес зможе залучити максимально широкий перелік польських логістичних компаній для обслуговування збільшеного обсягу експортно-імпортних операцій. До того ж Польща перетворилася на хаб для збору й пересилання гуманітарної допомоги з інших країн до України. Через її територію надходить половина гуманітарних вантажів", - зауважила Юлія Свириденко.  

Зазначається, що безпека товарів та транспорту буде гарантована завдяки механізмам страхування, що передбачені меморандумом.

Читайте також: Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Отримайте знижку 20% на сервіс ContrAgent при оплаті на 12 місяців. Будьте впевнені у компаніях, з якими співпрацюєте.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини