Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадянам України продовжили можливість перетинання кордону за внутрішніми паспортами

Реклама

Можливість перетину кордону на виїзд за межі країни громадянами України за паспортом громадянина України (внутрішній паспортний документ) продовжено, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Таке рішення прийнято зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт).

Саме через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, у тому числі і за внутрішнім паспортним документом.

Це стосується всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують.

Окремо Держприкордонслужба нагадала, що Правила перетинання державного кордону громадянами України регламентуються постановою Кабінету Міністрів від 27 січня 1995 р. № 57.

З-поміж іншого нею визначено, що виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

Водночас Державна прикордонна служба звертає увагу громадян України, що в окремих випадках під час перебування за кордоном може виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн, де наші співвітчизники планують перебувати, або під час поїздок між різними країнами. Тому служба радить громадянам України враховувати всі різні ситуації та за можливості оформити собі закордонний паспорт ще до перетину кордону.

Як встигнути за змінами законодавства в умовах воєнного стану? Оперативні надходження актуальних документів - у LIGA360. Замов сьогодні зі знижкою 40%.

Читайте також:

Чи може працівник, який отримав статус біженця в іншій країні, продовжувати перебувати в трудових відносинах з підприємством?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини