Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Робота реєстру речових прав на нерухоме майно обмежена, зокрема, у зв’язку з можливими шахрайськими схемами

Реклама

Робота реєстру речових прав на нерухоме майно обмежена, в тому числі у зв'язку з можливими шахрайськими схемами. Зокрема, типова рейдерська схема: коли ставиться кілька «прокладок» (фірм-посередників), миттєво за один вечір майно продається декілька разів і потім його не повернеш.

Про це розповів Міністр юстиції Денис Малюська, повідомляє Урядовий портал.

«Ми будемо пропонувати Кабміну встановити правило, що якщо майно придбав власник менш ніж місяць тому - він його продати не може. Тобто нотаріус не зареєструє відчуження. Щоб не створювати ланцюжків добросовісних вигодонабувачів, в яких неможливо навіть через суд майно повернути».

Денис Малюська роз'яснив: «Наша мета протягом кількох тижнів, можливо місяця, повернути можливість проведення операцій і реєстрацій купівлі-продажу нерухомості, як у довоєнний період - на територіях, де бойові дії не ведуться».

Безліч викликів воєнного часу - єдине рішення LIGA360. Зміни законодавства, перевірка контрагентів, судова практика, шаблони договорів англійською й українською мовою та інші корисні інструменти. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також:

Податкова реформа на період воєнного стану: що передбачено Законом № 2120-IX

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини