Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплату послуг і відшкодування витрат адвокатів, які надають БВПД, у період воєнного часу відновлять

Реклама

Видатки на оплату послуг адвокатів, які співпрацюють з системою БПД, отримали статус захищених видатків бюджету.

За ініціативою Координаційного центру з надання правової допомоги урядовою постановою від 9 квітня 2022 року № 420 внесено зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Адвокати є важливими партнерами системи БПД. Виключними повноваженнями адвокатів, які співпрацюють з системою БПД, є захист осіб у кримінальному процесі. Також адвокати, які співпрацюють з системою БПД, представляють інтереси незахищених верств населення - малозабезпечених, учасників бойових дій, ВПО та інших осіб, які визначені Законом «Про безоплатну правову допомогу», у цивільних та адміністративних справах.

Під час війни адвокати не припиняють надавати безоплатну вторинну правову допомогу українцям. Завдяки цьому громадяни нашої країни навіть у цей складний час мають можливість вирішити свої правові питання.

За матеріалами Міністерства юстиції

Найповніша інформаційна база для юристів стає більш вигідною. Оплатіть "ІПС-Юрист" на 12 місяців - отримайте знижку 20 %. Усе законодавство й судова практика, моніторинг змін й аналітика від експертів.

Читайте також:

На час воєнного стану допуск до кваліфіспитів можливий без довідок про несудимість і сертифікатів про знання української мови: РАУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини