Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На час воєнного стану допуск до кваліфіспитів можливий без довідок про несудимість і сертифікатів про знання української мови: РАУ

Реклама

Рада адвокатів України спростила вимоги до складання кваліфікаційного іспиту на період запровадження воєнного стану в Україні.

Відповідні зміни внесено до Порядку допуску до складення кваліфікаційного іспиту для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні 25 березня під час засідання РАУ, повідомляє пресслужба НААУ.

Зокрема, Рада адвокатів України тимчасово дозволила допуск до складання кваліфікаційних іспитів без надання довідки про несудимість і документів про володіння українською мовою.

Як відомо, відповідно до статті 6 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» не може бути адвокатом особа, яка, зокрема, має непогашену чи незняту в установленому законом порядку судимість за вчинення тяжкого, особливо тяжкого злочину, а також злочину середньої тяжкості, за який призначено покарання у виді позбавлення волі.

Згідно із статтею 8 профільного закону порядок допуску до складення кваліфікаційного іспиту та перелік документів, що додаються до заяви, затверджуються Радою адвокатів України. До переліку цих документів включено, зокрема, довідку про відсутність судимості, а також документи про знання української мови (копія про повну загальну середню освіту за умови, що такий документ підтверджує вивчення особою української мови як навчального предмета (дисципліни), або державного сертифіката про рівень володіння державною мовою, яку видає Національна комісія зі стандартів державної мови).

Оскільки за умов воєнного стану та активних військових дій у деяких регіонах отримання цих документів стало об'єктивно неможливим, РАУ дозволила, аби бажаючі складати іспити засвідчували відповідну інформацію у форматі особистих заяв. Згодом, після скасування воєнного стану, ці особи повинні будуть надати необхідні документи до КДКА.

Якщо надана особою інформація про відсутність судимості та володіння українською мовою не відповідатиме дійсності, видані такій особі свідоцтва про складання іспиту і про право на заняття адвокатською діяльністю будуть анульовані.

Зміни правового поля, зв'язки контрагентів, їхні бенефіціари та походження, практика ЄСПЛ у LIGA360. За спеціальними умовами. Деталі за посиланням

Читайте також:

Важливі аналітичні матеріали стосовно воєнного стану в Україні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини