Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб: Закон набув чинності, крім окремих положень

Реклама

12 квітня в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 2180-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб".

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев розповів, що Законом № 2180-IX передбачається вирішення проблеми реструктуризації боргових зобов'язань ФГВФО перед Міністерством фінансів України, а також підвищення гарантованої державою суми коштів за вкладами до 600 тис. грн.

"Крім того, Закон передбачає, що АТ «Ощадбанк» стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набрання ним чинності, а також запроваджує 100% гарантію повернення вкладів у разі прийняття рішення про виведення банку з ринку протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні", - зазначив Данило Гетманцев.

Закон набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім положень стосовно суми відшкодування коштів за вкладами у розмірі не менше 600 тисяч гривень, які набирають чинності через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Читайте також: НБУ визначив порядок дій банків під час зарахування готівкових коштів на рахунки фізосіб на суму понад 400 тис. грн

Працюєте з договорами в умовах воєнного стану? Спробуйте функціонал Contractum в LIGA360. Типові шаблони договорів українською та англійською мовами, аналіз тексту договору й перевірка помилок, моніторинг основних сутностей договору. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини