Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні скеровано до суду перший обвинувальний акт за колабораціонізм

Реклама

За процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за здійснення колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Деталі повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 25 березня 2022 року мешканець м. Краматорська записав на мобільний телефон відео, у якому заперечував здійснення збройної агресії РФ проти України та публічно закликав громадян до підтримки незаконних рішень і дій держави-агресора. У подальшому він виклав запис на власну сторінку у соціальній мережі TikTok.

В Офісі Генерального прокурора зазначили, що це перший обвинувальний акт, направлений до суду за вчинення колабораційної діяльності (ст. 111-1 Кримінального кодексу, яка набрала чинності 15 березня 2022 року). За 15 днів дії зазначеної статті вже зареєстровано 151 кримінальне провадження.

Вона дозволяє притягувати до відповідальності осіб, які у будь-якій формі співпрацюють з державою-агресором. Санкція за вчинення такого злочину передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

LIGA360 підтримує центральні органи влади, суди, прокуратуру, армію та територіальну оборону! Доступ безкоштовний тимчасово. Замовляйте за посиланням.

Читайте також:

Рада суддів обмежила доступ до публічної інформації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини