Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада суддів обмежила доступ до публічної інформації

Реклама

25 березня 2022 року відбулося позачергове засідання Ради суддів України, під час якого було прийнято рішення про відстрочення, до закінчення строку дії воєнного стану в Україні, надання відповідей на усі запити про публічну інформацію, які надійшли з початку введення воєнного стану в Україні - 24 лютого 2022 року.

Йдеться про рішення від 25 березня 2022 року № 11.

«Через військову агресію російської держави та її загарбницької армії проти України публічна інформація щодо діяльності органів державної влади, їхніх працівників, в тому числі щодо судів та органів системи правосуддя, може становити загрозу життю та здоров'ю суддів, працівників апарату судів, їхніх рідних і близьких, спричиняти злочини та бути загрозою національній безпеці, а тому підлягає обмеженню в силу вимог законів, які стосуються воєнного стану. Ми не можемо дозволити, щоб чутливою інформацією в системі правосуддя скористалися загарбники, зрадники та їхні поплічники», - зазначив Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

У підсумку засідання за рішення про обмеження доступу до публічної інформації щодо діяльності судової влади проголосували усі 24 члени РСУ, які взяли участь у засіданні.

Рада суддів України вирішила:

1. Усім судам України, Державній судовій адміністрації України, іншим установам системи правосуддя тимчасово відстрочити до закінчення строку дії воєнного стану в Україні надання відповідей на усі запити про публічну інформацію, які надійшли з початку введення воєнного стану в Україні - 24 лютого 2022 року.

2. У разі надходження запитів щодо надання будь-якої публічної інформації щодо діяльності судів та установ системи правосуддя - копію запитів негайно направляти Службі безпеки України для ретельної перевірки осіб, які таку інформацію збирають.

За матеріалами пресслужби РСУ.

LIGA ZAKON забезпечує онлайн-доступами до IT-платформи LIGA360 суди усіх рівнів та суддів. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Набрав чинності Закон щодо особливостей виконавчого провадження під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини