Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контроль обігу зброї: відбулась презентація Єдиного реєстру зброї ЄІС МВС

Реклама

15 - 16 лютого у столиці відбулася Перша національна конференція з питань запобігання та боротьби з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин в усіх його проявах. Захід проходив у рамках спільного проєкту ОБСЄ та Міністерства внутрішніх справ України, повідомив департамент комунікації МВС.

Зазначається, що на заході обговорили питання консолідації зусиль для сприяння розвитку ефективної системи контролю зброї та протидії правопорушенням, пов'язаними зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою. 

«Сьогодні Україна стикається зі значними ризиками незаконного обігу та неконтрольованого внутрішнього обігу зброї. Це пов'язано як із постачанням зброї до окупованих територій на півдні та сході нашої країни, так і випадків розповсюдження стрілецької зброї, боєприпасів та вибухівки з лінії розмежування, контрабанди зброї, перероблення травматичної зброї в бойову. Тому саме зараз наша держава потребує посиленої відповіді на незаконний обіг зброї, боєприпасів та вибухових речовин на основі стратегічного урядового підходу», - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

В міністерстві вважають, що ефективний контроль над вогнепальною зброєю, її найважливішими компонентами, боєприпасами, компонентами боєприпасів, вибуховими речовинами та заготовками вибухових речовин залежить від ведення їхнього обліку. 

МВС затвердило Положення про функціональну підсистему "Єдиний реєстр зброї" єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ. Відповідний наказ № 2 від 10.01.2022 набув чинності 8 лютого.

Зазначається, що команда Міністерства продовжує активно працювати над його повноцінним запуском та розширенням функціоналу. 

"Функціонування Єдиного реєстру зброї ЄІС МВС забезпечить ефективний контроль всього циклу використання зброї, прозорість процесів ліцензування, надання дозволів, придбання, володіння, перевірки та знешкодження. А автоматизація процесів інформаційного забезпечення у сфері обігу зброї, предметів та вибухових матеріалів, фіксації фактів її викрадень та втрат унеможливить корупційну складову в цій сфері", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Єдиний реєстр зброї: які відомості підлягають внесенню?

В Україні має запрацювати реєстр зброї

Як отримати дозвіл на зброю в Україні?

Незаконні дозволи на зброю: у створенні злочинної організації підозрюють колишнього посадовця Нацполіції

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість в сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини