Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати дозвіл на будівництво можна буде автоматично на порталі "Дія"

Реклама

Єдина електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ) на порталі «Дія» є головним інструментом реформи містобудування. Майже кожен етап будівництва тепер діджиталізований. До запуску готується послуга - автоматичне отримання дозволу на будівництво.

Про це розповів Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час Diia Summit, повідомляє пресслужба Мінрегіону.

«Минулого року ми презентували перші електронні будівельні послуги на порталі «Дія». Зараз їх вже чотирнадцять. За цей час надано понад 56 тисяч електронних послуг. І сьогодні ми робимо важливий крок у реформі. Запускаємо 15-ту послугу! Відтак, отримати дозвіл на будівництво на порталі Дія можна буде автоматично. Без втручання людського фактора», - наголосив Міністр.

Також Олексій Чернишов наголосив, що для подальшої автоматизації будівельних процесів було важливо ліквідувати корумповану ДАБІ (Державну архітектурну будівельну інспекцію) та створити абсолютно новий орган: прозорий, діджиталізований, з новими принципами роботи.

«Ми створили абсолютно новий орган - зрозумілу та прозору ДІАМ - Державну інспекцію архітектури та містобудування. Вже на сьогодні результатом роботи нового органу є відпрацювання звернень замовників протягом 24 годин, а рішень щодо прийняття в експлуатацію - протягом трьох днів! ДАБІ цей процес розтягувала на місяці», - зазначив очільник Мінрегіону.

Як автоматично моніторити зміни в реєстрах щодо юросіб? Підключайте аналітично-моніторингову систему CONTR AGENT. Вона надсилатиме автосповіщення про зміни в діяльності компаній, а за необхідності можна переглянути історію змін. Замовляйте зараз.

Читайте також:

Найбільш поширені помилки при купівлі нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини