Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено критерії відбору платників податків для проведення планових перевірок

Реклама

Мінфін затвердив зміни до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків. Відповідний наказ № 655 від 10.12.2021 набуде чинності з дня опублікування.

Зазначається, що план-графік (коригування плану-графіка) складається з планів-графіків (коригувань планів-графіків) територіальних органів ДПС та затверджується Головою ДПС.

Зокрема, змінено та доповнено такі критерії відбору платників податків - юридичних осіб середнього ступеня ризику:

  • наявність розбіжностей у платника податків між даними податкової декларації з податку на додану вартість та Єдиного реєстру податкових накладних у сумі понад 1 млн грн або понад 5 відсотків загальних обсягів податкового кредиту, але не менше ніж 100 тис. грн;

  • наявність розбіжностей між задекларованою сумою обсягів постачання у деклараціях з податку на додану вартість та сумою розрахункових операцій, проведених із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій, в обсязі, що перевищує 30 відсотків;

  • декларування експортних та/або імпортних операцій без фактичного здійснення таких операцій;

  • сплата податку на прибуток за відповідний рік в обсязі менше 1,5 відсотка від обсягу відшкодованого податку на додану вартість у розмірі понад 10 млн грн впродовж календарного року.

Також внесено зміни та доповнення до критеріїв відбору платників податків - фізичних осіб:

1) високого ступеня ризику:

  • розмір інших витрат, у тому числі вартість виконаних робіт, наданих послуг, або сума розрахованої амортизації основних засобів становить 30 та більше відсотків задекларованої в податковій звітності вартості документально підтверджених витрат, пов'язаних з господарською діяльністю платника податків;

  • обсяг придбання, без податку на додану вартість, відображений у податкових деклараціях з податку на додану вартість, становить 75 або більше відсотків обсягу постачання, без податку на додану вартість, відображеного у податкових деклараціях з податку на додану вартість;

2) середнього ступеня ризику:

  • декларування доходу понад 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, за відсутності зареєстрованого реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових операцій та відомостей щодо відкритих банківських рахунків.

Крім того, Додатки 1 - 3 до Порядку викладено у новій редакції, що додається.

Вся звітність для самозайнятих юристів, адвокатів, нотаріусів - в онлайн-сервісі Liga:REPORT. Він нагадає про подання звітів, допоможе заповнити декларацію, звіт з ЄСВ, вести книгу обліку доходів онлайн. А з функцією автозаповнення і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності поданих даних. Замовляйте доступ в Liga:REPORT за 28 грн/міс.

Читайте також: Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Чи передбачено застосування РРО фізособами, які здійснюють незалежну профдіяльність: роз'яснення ДПС

Як заповнити договір швидко та без помилок? Спробуйте систему CONTRACTUM у LIGA360. Заповніть мінімум полів з датами та сумами, та завантажте готовий договір. Також система автоматично підставить реквізити сторін. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини