Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК зупинив дію деяких положень наказу МОЗ про перелік професій для обов’язкової вакцинації

Реклама

Окружний адміністративний суд ухвалою від 8 грудня 2021 року у справі № 640/35887/21 задовольнив заяву про забезпечення позову в справі за позовом ПАТ "Укрнафта" до МОЗ про часткове визнання протиправним та нечинним наказу від 01.11.2021 року № 2393 "Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням". З повним текстом постанови ви можете ознайомитись в системі VERDICTUM.

"Зупинити дію наказу Міністерства охорони здоров'я України "Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням" від 01.11.2021 року N 2393 в частині застосування пункту шостого (6. Підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави) Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням, затвердженого наказом МОЗ від 04.10.2021 року N 2153, до Публічного акціонерного товариства "Укрнафта", до моменту набрання законної сили судовим рішенням по цій справі", - йдеться в ухвалі.

Зазначається, що дана ухвала діє до вирішення адміністративної справи по суті та набрання судовим рішенням у вказаній справі законної сили. Дана ухвала суду підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження. Ухвалу про забезпечення позову може бути оскаржено. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено КАСУ.

Поставити справу № 640/35887/21 на контроль можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM.

Усі рішення українських судів доступні в системі VerdictumPRO. Отримуйте доступ до бази із 94 млн судових справ із можливостями аналітики. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також: В ОАСК оскаржують наказ МОЗ про перелік професій для обов'язкової вакцинації

Оскарження заборони відвідувати навчальні заклади при менш ніж 80 % вакцинованих вчителів: відкрито провадження у справі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини