Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Актуальні питання щодо захисту бізнесу в Україні: судова практика 2021

Реклама

Тема захисту бізнесу в українських реаліях не втрачає своєї актуальності. Ризики втрати клієнтів, отримання збитків та навіть повного припинення всієї господарської діяльності є абсолютно реальними та потребують вжиття належних заходів з боку власників бізнесу. Пріоритетом є саме судовий захист бізнесу, оскільки досудові засоби впливу навіть попри певні позитивні тенденції (створення Ради бізнес-омбудсмена, Комісії з питань захисту бізнесу при Кабінеті Міністрів України, Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів) є вкрай обмеженими та часто не вирішують проблему по суті.

Здійснивши поверхневий аналіз актуальної у 2021 році судової практики у сфері захисту бізнесу, керуючий партнер АО SLA Attorneys Вадим Іванов та адвокат АО SLA Attorneys Роман Луцько виділили наступні її напрями:

1. Кримінальні: обшуки, вилучення майна, арешти, тиск на контрагентів, допити тощо.

2. Податкові: блокування податкових накладних, внесення підприємства до ризикових суб'єктів господарювання, постійні перевірки.

3. Митні: штрафи та блокування постачання товарів.

4. Корпоративні спори та рейдерство.

5. Захист прав на інтелектуальну власність.

6. Економічні санкції.

7. ІТ безпека.

8. Комплаєнс: мінімізація бізнес-ризиків та ефективне управління ними.

9. Захист права власності на майно: виконавче провадження та банкрутство.

Зважаючи на обсяг вищевказаних напрямів судової практики, у статті "Захист бізнесу в Україні. Судова практика 2021 року" розкрито декілька актуальних питань.

Щоб убезпечити нерухомість від дій шахраїв і "чорних реєстраторів", необхідно контролювати інформацію в Реєстрі речових прав. Поставте на цілодобовий моніторинг будь-які об'єкти вашої нерухомості за допомогою сервісу SMS-Маяк, який миттєво повідомить про початок будь-яких реєстраційних процедур і допоможе вчасно зупинити рейдерське захоплення.

8 тис. ситуацій та алгоритмів дій для юриста - в Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте у складі професійного рішення LIGA360: Юрист.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини